Què són?

Què són?

AUTORITZACIÓ PER A MENORS D'EDAT (valencià)

AUTORIZACIÓN PARA MENORES DE EDAD (castellano)

 

Què són?

Són espais públics creats per l’Ajuntament de Mislata per a promoure el desenvolupament personal dels i de les joves, fomentar la convivència i incrementar la seua participació social. Es tracta de millorar la qualitat de vida i el benestar de la gent jove mitjançant una àmplia oferta d’activitats, serveis, formació, informació i recursos.

Com estan organitzats?

A Mislata hi ha dos centres joves. El CENTRE JOVE DEL MERCAT i el CENTRE JOVE TÚRIA. En ambdós trobaràs un CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL.

Els centres joves oferixen informació, formació, activitats d’animació i recursos per a la gent jove.
Els centres joves són, a més a més, espais oberts per a l’ús dels grups juvenils, igualment disposen de documentació interessant per a les associacions.

 

Qui són els usuaris i usuàries?

Són jóvens com tu, de més de 12 anys, que estudien, treballen o estan aturats o aturades. També són usuaris i usuàries dels Centres Juvenils els i les professionals que treballen amb jóvens (animadors-es, educadors-es, mestres, informadors-es, professors-e etc.), associacions de jóvens del poble o qualsevol grup de persones que proposen activitats d’interés per als jóvens.

Als centres tens possibilitat de realitzar moltes activitats, ací també t’expliquem com accedir-hi.

Als CENTRES D’INFORMACIÓ JUVENIL, quina informació pots trobar-hi?

CONVOCATÒRIES: cursos, jornades, conferències, premis, concursos, oposicions, oferta pública d’ocupació, beques i ajudes, subvencions, activitats, etc.

EDUCACIÓ: ensenyament secundari i superior, formació professional, educació d’adults, universitats d’estiu, idiomes, ensenyaments no reglats etc.

TREBALL: mercat laboral, cursos de formació professional ocupacional, escoles taller, empreses de treball temporal, les agències de col·locació, legislació etc.

CULTURA: programació de teatre, cine, exposicions, música etc.

VIATGES I TEMPS LLIURE: documents i carnets per a viatjar, albergs, refugis, zones d’acampada, cases rurals, granges escola, càmpings, turisme alternatiu etc.

ESPORTS: l’oferta esportiva municipal, esports d’hivern, esports d’aventura.

DRETS I DEURES: forces armades professionals, consum, vivenda, medi ambient etc.

SALUT: informació i documentació sobre drogodependències, vih-sida i altres.

PARTICIPACIÓ: associacionisme i voluntariat, cases de joventut, gestió d’associacions, animació sociocultural etc.

La informació es pot obtindre de diverses maneres. Estes són les possibilitats:

L’AUTOCONSULTA

Taulers ordenats temàticament (premis i concursos, activitats, tauler laboral, cursos…) amb la informació bàsica de cada convocatòria.

Les AULES D’INFORMÀTICA amb els ordinadors de consulta a internet que hi ha al Centre Jove del Mercat i al Centre Juvenil Túria. A més a més, el Centre Sociocultural La Fàbrica disposa d’una aula pròpia per a consultes a internet i la Biblioteca Pública té ordinadors de consulta.

CONSULTA PERSONALITZADA

A més de la informació dels fullets, taulers i publicacions també atenen les teues consultes els informadors i les informadores juvenils, bé directament als centres, telefònicament o per correu electrònic.

LES PUBLICACIONS, TV I RÀDIO

La informació també es difon al periòdic Ciutat de Mislata, a Mislata TV que emet per internet.

I també tens les publicacions pròpies sobre qüestions concretes: on acampar, activitats d’aire lliure, sexualitat, interculturalitat, etc.

ELS INFOPUNTS: la informació més a prop

Als instituts d’ensenyament secundari, als gimnasos, als bars i llocs on es reunixen els i les joves i a les associacions juvenils de Mislata pots també trobar punts informatius dels CENTRES D’INFORMACIÓ JUVENIL; estos punts són periòdicament actualitzats pels corresponsals, jóvens que col·laboren cada curs amb els CENTRES D’INFORMACIÓ JUVENIL de Mislata.

www.mislatajove.org, web local d’informació juvenil

La informació de Mislata i més enllà que t’interessa com a jove es pot trobar en esta web. També pots accedir des de les xarxes socials. Busca mislatajove a Facebook i Instagram i ens trobaràs!

www.joves.net, web d’informació juvenil

Tota la informació juvenil que t’interessa la pots trobar en esta web que mantenim actualitzada entre tots els  municipis que formem part de la xarxa JOVESnet.

Agenda Jove, cada any, pel setembre, editem una agenda que et servirà per a organitzar el teu temps i, com que cada any se centra en un tema diferent tot i incorporant informació interessant i tota mena de curiositats.

Participació

Assessorament per a associacions i grups juvenilsAls CENTRES JUVENILS trobaràs assessorament per a constituir una associació juvenil i ajuda perquè funcione adientment.

Disposem de tota la informació sobre la legislació que regula les associacions.

Infraestructura per a associacions: els CENTRES JUVENILS tenen infraestructura que poden utilitzar els grups juvenils, amb la petició oportuna: sales de reunió, ordinadors, telèfon, televisió, vídeo, projector, fotocopiadora, etc.

Formació per a la dinamització juvenil. PROGRAMA EINES. Cursos d’animació, monitor/a de temps lliure i altres monogràfics.

Subvencions municipals per a les activitats de les associacions.

Cultura

Formació: TALLERS I CURSOS, com ara d’idiomes, de guitarra, de malabars, de tècniques audiovisuals, d’informàtica, de ràdio, de dansa, de cuina… hi ha quatre ofertes a l’any, les has de conèixer i apuntar-te al taller o curs que hages triat. Les inscripcions es fan als mateixos CENTRES JOVES.

Creació literària: els PREMIS JUVENILS DE LITERATURA BREU, amb una interessant dotació econòmica i la publicació d’un llibre amb les obres premiades.

MAC, el festival MISLATA, ART AL CARRER on es pot gaudir dels millors espectacles de teatre i un ampli ventall de propostes artístiques llur espai d’actuació és el carrer.

Si te gusta leer acércate a nuestras estanterías de BOOKCROSSING y escoge el libro que más te guste.

Temps lliure

MislataJove 22.02. Program d'oci saludable i nocturn. 

MislataJove Fest. Festa de benvinguda al curs.

Viatges culturals.

Campaments i campaments urbans per a joves.

Carnets per viatjar: d'alberguista, internacionals de professor i d'estudiant.

Activitats d'oci, jocs de taula, futbolí, ludoteca municipal.

Practica salut

Accions i informació sobre trastorns alimentaris: anorèxia, bulímia etc.

Campanyes de sexe segur i prevenció d’infeccions de transmissió sexual i la SIDA

Accions i campanyes de prevenció del consum i l’abús de les drogues, especialment tabac, cannabis i d'altres substàncies.

Activitats d’informació sobre consum responsable.

Emancipació: vivenda i ocupació juvenil

Informació sobre formació professional, FPB (Formació professional bàsica), convocatòries d’oposicions etc.

Legislació i ajudes per a comprar o llogar una vivenda.

Informació i inscripció al programa de Garantia Juvenil.

Informació sobre altres serveis com ara l’Agència de Desenvolupament Local, el Servei Valencià d’Ocupació, SERVEF, creació d’empreses jóvens etc.

Medi ambient

Programa d'activitats de coneixement, millora i conservació del medi ambient Horta Neta.

Formació ambiental: per a jóvens i per a animadors-es i monitors-es de temps lliure.

Accions als centres d’ensenyament secundari

Sota el nom VALORACCIÓ es desenvolupen moltes intervencions als centres educatius, entre altres: beques de corresponsals juvenils, animació a la lectura, teatre per a estudiants de Secundària, participació en setmanes culturals, salut, consum responsable, solidaritat, medi ambient, participació, interculturalitat...

Promoció de valors

Totes les activitats que es realitzen des dels Centres Joves de Mislata estan impregnades d’una sèrie de valors com ara el respecte a la diversitat, l’antiracisme, la recuperació del medi ambient, la reivindicació de la pau, la solidaritat social, el no sexisme, el respecte a la diversitat sexual, la defensa dels drets humans… tots són valors que apareixen, en les campanyes, les publicacions, els concursos… que es promouen des de la Regidoria de Joventut.