Notícies

bookcrossingmuseoamericamadrid
01/09/2013
Bookcrossing als Centres Joves
BookCrossing és un intercanvi de llibres de proporcions infinites. Vine i agafa qualsevol dels llibres que tenim en les nostres zones oficials de Bookcrossing o allibera els teus propis llibres i compartix-los amb el món.
El Bookcrossing és un club de llibres global amb més de cinc milions de llibres. Es tracta de compartir llibres amb gent de tot el món, per a això hi ha llocs on pots deixar o “alliberar” els teus llibres perquè un altre els puga llegir i agafar altres per a llegir-los tu. El funcionament és molt senzill, hi ha diferents llocs on pots intercanviar llibres zones oficials, punts i zones d'encreuament.

Les zones oficials, com les dels Centres Joves de Mislata, les pots veure www.bookcrossing-spain.org/zonasoficiales són llocs on pots “alliberar” o arreplegar llibres en llocs on estan controlats. A Espanya hi ha més de 250 zones oficials de les quals 15 estan a la Comunitat Valenciana. En els punts pots deixar llibres per a la comunitat de Bookcrossing perquè siguen utilitzats en activitats. Finalment, les zones d'encreuament són llocs on la gent de forma espontània ha començat a alliberar llibres (per exemple un banc del parc). A www.bookcrossing-spain.org trobarás una explicació més detallada del bookcrossing.


Si vols formar part de la comunitat bookcrossing la primera cosa que has de fer és registrar-te al web (www.bookcrossing.com).  Una vegada registrat ja pots alliberar els teus propis llibres o anotar el que vullgues en el diari dels llibres que trobes.

Per a alliberar un llibre primer has de registra-lo en la web de bookcrossing, etiquetar-lo amb el codi que et donarà la web i després deixar-lo en una zona oficial o on el teu vullgues. Així el llibre tindrà un diari en la web i t'enviaran un mail cada vegada que algú introduïsca una entrada en ell. Si decidixes deixar-lo fora d'una zona oficial pots escriure una nota d'alliberament en el diari del llibre dient on esta perquè altres puguen “anar de caça” i buscar el llibre.

Si trobes un llibre amb l'etiqueta de bookcrossing pots entrar en la web i llegir els comentaris de la gent que ja l'ha llegit, saber on ha estat i introduir els teus propis comentaris, això sí que una vegada hages acabat de llegir el llibre deuràs “tornar-li la seua llibertat”.

Zones oficials a Mislata:

  • Centre Jove del Mercat de Mislata: C/ Mayor, 36 (Mislata)
  • Centre Jove Túria de Mislata: C/ Túria, 13 (Mislata