Notícies

cartel-individual-el-saler
26/03/2021
Ruta botànica pel parc natural de l'Albufera i zones humides
Activitat de la campanya Horta Neta de la Xarxa Joves.net. Durant tota la visita s'anirà informant sobre la història del Parc, el seu origen i evolució, estat actual, importància per a la comarca en la qual se situa, usos actuals, etc.
DISSABTE 26 DE JUNY
 
El Parc natural de l'Albufera constitueix un dels aiguamolls costaners més representatiu i valuós de la Comunitat Valenciana i de la conca mediterrània. Amb una superfície de 21.120 hectàrees, es troba situat a tan sols 10 km de València. La seua proximitat i facilitat d'accés ho converteixen en una perfecta excusa per a abandonar la ciutat i disfrutar amb l'observació de la naturalesa. Durant tot l'any, la gran biodiversitat d'aquest espai natural protegit permet observar una important quantitat de fauna i flora.
Engloba els municipis de València, Alfafar; Sedaví, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell; Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Albalat de la Ribera i Algemesí.
L´Albufera va ser declarada Parc natural en 1986 i des de 1989 està reconeguda com a «Aiguamoll d'importància internacional»

 

Transport en autobús fins al punt d'inici de la ruta. Consultar els Punts de parada de bus en funció de les inscripcions als pobles de la xarxa joves.net

GUIÓ DE L'ACTIVITAT

10.00 h: arribada a la Urbanització Les Gavines, al costat de la Platja de la Brava
10.00 h a 10.30 h esmorzar (cadascun portarà el seu propi )
10.30 h a 13.00 h: ens dirigim cap a la Gola de Pujol, que comunica el llac de l'Albufera amb la mar, creuant-la i i seguint fins a la seua desembocadura a la Platja del llac del Saler. Tornarem cap endarrere fins a trobar-nos de nou amb l'aiguamoll de L´Estany de Pujol, vorejant-ho. Des d'ací seguirem entre les dunes del  Saler per a tornar a l'eix principal de la ruta habilitada per al pas de bicicletes. Seguirem per la via central ciclista fins a arribar a l'entorn del Parador del Saler i carretera CV-550, on tornem. Tornarem a creuar la Gola de Pujol, per a detindre'ns en el Mirador de l'Albufera, on està situat l'embarcader dels passejos amb barca (encara que això ho deixarem per a un altre dia). Des d'ací, ens dirigirem al punt d'origen, al costat de la Urbanització Gavines.

Durant tota la visita s'anirà informant sobre la història del Parc, el seu origen i evolució, estat actual, importància per a la comarca en la qual se situa, usos actuals, etc.


INFORMACIÓ PER A LA INSCRIPCIÓ ACÍ

CAL DUR… roba còmoda i calcer adequat. No oblides l’aigua i l’esmorzar. NO hi ha servei de bar prop de l’activitat.

Recorda que estàs a la natura, hem de ser respectuosos i no fer soroll. No s’ha de notar que hem passat per allà. Que la millor empremta que deixem siga la dels nostres propis passos.

Qui organitza

Centre d’Informació Juvenil de Benetússer
C/ Palleter, 9 / Tel. 647381612