Notícies

encuentro-de-alumnado-activo-jovesnet-1
25/04/2018
Mislata acull la XXIV Trobada d'Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net
Més d'un centenar de joves participen en La Canaleta d'aquesta jornada de treball organitzada per la Xarxa Joves.net.
Trobada 1
Trobada 2
Dissabte passat 21 d'abril es va realitzar a Mislata la XXIV Trobada d'Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net, el consorci comarcal que presideix el regidor de Mislata Toni Arenas. Es tracta d'un esdeveniment habitual des de 2010, que any rere any aglutina a més participants per a treballar sobre temes d'actualitat i empoderar als joves per a ser part d'una societat crítica, participativa i activa. La representació mislatera va estar formada pels corresponsals juvenils, estudiants de Secundària que fan de nexe d'unió entre l'Ajuntament i els instituts de la ciutat.

En aquesta ocasió, al voltant de 120 joves van ser els i les que van acudir al parc municipal de la Canaleta per a participar en la jornada. Joves d'Alaquàs, Aldaia, el Barri del Crist, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Silla, Torrent, Xirivella i Mislata que formen part del programa de “Alumnat Actiu” en els seus municipis i que el dissabte van compartir una jornada amb joves d'altres municipis, reflexionant en aquest cas al voltant de la temática LGTBI, tema escollit pels amfitrions, els corresponsals de Mislata.

La jornada començava sobre les 18 hores amb un acte d'acolliment. Seguidament es va presentar el tema de la jornada i va començar a treballar-se amb diferents activitats per grups, cadascuna de les quals tenia assignada un dels colors que conformen la bandera LGTBI. A continuació, tots els i les participants es van dirigir al centre municipal de Maestro Palau per a sopar i allí van visionar un vídeo de les bones pràctiques dels corresponsals de tots els municipis. La Trobada finalitzava en el Centre Jove del Mercat, amb activitats d'oci nocturn saludable com a jocs de taula, videojocs, una escape room i diverses dinàmiques socials, amb les quals els i les joves van estar divertint-se fins a la una de la matinada.

En la presentació de la Trobada va estar el president de la Xarxa Joves.net, Toni Arenas, el regidor de Joventut de Mislata, Ximo Moreno, la regidora de Joventut de Quart de Poblet, Consue Campos, i la regidora de Joventut de la Mancomunitat del Barri del Crist, Lucia Fernández. Ximo Moreno donava la benvinguda a tots els joves, mostrant el seu agraïment pel treball realitzat pel grup de Mislata i pel tema escollit, ja que “ajuda a obrir més la societat cap a la diversitat”. Per la seua banda, Arenas, com a president de la Xarxa, va manifestar el seu entusiasme i la importància del programa per a crear vincles entre tots els corresponsals i els diferents pobles i la seua difusió en els instituts. 

Una vegada més, aquesta jornada de convivència va servir perquè els i les joves participants agafaren forces i es marxaren plens d'idees d'activitats per a poder dur-les a terme en els seus respectius municipis, i amb ganes de retrobar-se novament.